søndag 18. januar 2015

Eirin Kristiansen - En av Norges største bloggere

 

Eirin Kristiansen er ei 20 år gammel jente fra Bergen som blogger om alt fra skjønnhet og mote, til kosthold og trening i hverdagen. Hun startet først å skrive på bloggen www.eirinkristiansen.blogg.no , men har i ettertid gått over til en egen hjemmeside kalt www.eirinkristiansen.no. I dag har Eirin over 18.000 daglige lesere og er aktivt i media. Hun har tidligere vært med i et TV-program på TV2-BLISS, kalt Bloggerne.

    








Etter å ha fulgt med på bloggen til Eirin i en god stund, føler jeg den "perfekte hverdagen" er det som kommer best frem. En sunn og aktiv livsstil, samt skjønnhet, mote og velvære er det som står i fokus og man kan godt si at hun er en typisk "rosa-blogger". Hun beskriver sin hverdag godt og ved hjelp av bilder kommer dette enda bedre frem.


"Jeg ble fryst ut"
Eirin Kristiansen endret seg og fikk andre verdier det siste året på videregående skole. Hun mistet interessen for festing og alkohol, mens trening og kosthold kom i fokus. I et klipp fra den første episoden av Bloggerne fortalte Kristiansen at vennegjengen hennes ikke lenger var interessert i å høre på hva hun hadde å si. " Mine interesser var ikke viktige for dem, og da følte jeg meg veldig alene. Det var fælt" sa hun. Det var i denne perioden hun startet å blogge. Bloggen ble et sted hvor hun kunne være seg selv og skrive om det hun ville. Hennes interesser og verdier kunne komme frem, hun kunne jo ikke være seg selv på skolen og i vennegjengen. Selv om dette er grunnen til at hun starte blogge, er ikke dette  noe som kommer godt frem på bloggen. Hun velger heller å fokusere på hennes hverdag i dag.
Som tidligere nevnt, skriver Eirin mye om hvor "eksklusivt" og "perfekt" liv en toppblogger har. Hennes blogginnlegg kan handle om alt fra dyre vs. billige merkevesker, hennes nye treningstøy eller hvordan morgenkaffen i senga under soloppgangen med hennes søte lille hund, kalt Billy.
Selv om skjønnhet og mote er en stor del av bloggen hennes, ser man tydelig at trening og et sunt kosthold dominerer. Oppskrifter på sunne måltider, smoothie eller snop som "yoghurt sweets" er stadig å se. Hverdagstrening, treningstips og treningsklær skriver hun også mye om, det er blitt en stor del av bloggen.
                      

Jeg ser på bloggen mer som et sted hvor Eirin skriver om det hun er interessert for, og ikke som en dagbok. Hun velger ofte å la være å skrive om de helt personlige tingene. Hun skriver ikke så mye om seg selv og hvordan hun faktisk har det. Dette er en av grunnene til at hun valgte å bli med i programmet Bloggerne, hun ville at leserne hennes skulle bli litt bedre kjent med henne utenfor bloggen, forteller 20-åringen til Bergensavisen i et intervju.

www.eirinkristiansen.no er en stilren og enkel hjemmeside. Bloggen hennes er enkel å lese og følge med på. Som mange andre bloggere, har også Eirin valgt å bruke mye bilder. Hun skildrer blogginnleggene sine godt med bilder som hun oftest har tatt selv, men også bilder som hun har funnet på nettet. Bloggen inneholder klare og lyse bilder og Eirin selv er flink bak kameraet. På grunn av bildekvalitet og lys skjønner man at dette er en seriøs blogg som ønsker å være til inspirasjon for andre.
Eirin bruker et veldig muntlig språk på bloggen sin. Hun bruker småord som "liksom", "ikke sant", "tjah" og "hahah". På grunn av et så "vanlig" og uformelt språkbruk, virker det som om Eirin har et avslappet forhold til bloggen sin. Hun skriver det som faller inn og dette skaper en nærhetsfølelse for oss lesere. Vi føler at vi kjenner oss igjen i det hun skriver, nemlig fordi hun er på "nivå" med oss. Bruk av utropstegn og spørsmålstegn gjør også at vi føler en mer nærhet. Det at hun stiller spørsmål i en tekst tilbake til oss lesere gjør at vi føler oss sett. Smilefjes og hjerter skaper også et bedre forhold mellom blogger og leser. Ved hjerter ønsker hun for eksempel kanskje å vise at hun setter pris på bloggen og bloggleserne sine.
Likevel bruker ikke Eirin all slags ord og uttrykk. Det er en offentlig blogg som alle kan lese, derfor tilpasser hun språket litt og bruker ikke upassende ord som kan virke krenkende på andre eller ødelegge inntrykket vi lesere får av henne.



Eirin legger mye vekt på bloggen. Den blir oppdatert hver dag og noen ganger et par ganger om dagen. Dette viser at hun har en stor interesse og et ønske om at vi lesere skal fortsette å lese bloggen og følge henne. For vi alle vet jo, - en oppdatert blogg er en lest blogg.


Som leser av denne bloggen har man mulighet til å kommentere innleggene hennes og få tilgang til inspirasjonsbilder. Som leser får man også tak i informasjon som gjør at man kan ta kontakt med bloggeren og også følge hun på sosiale medier som for eksempel Instagram, twitter, facebook og bloglovin.

Jeg synes det er både positive og negative sider ved denne bloggen til Eirin Kristiansen. Hun skriver på en måte som gjør det inspirerende og gøy å lese bloggen hennes. Mye bilder og tips gjør at man (hvertfall jeg) fortsetter å følge bloggen hennes. Mote, sminke, trening og kosthold er temaer som interesserer mange og dette tror jeg er en veldig stor grunn til at hun har så mange blogglesere i dag. Ofte oppdateringer tror jeg også er en veldig stor faktor til at hun har over 18 000 daglige lesere.
Det jeg synes er litt negativt med bloggen er at det alltid skal være "perfekt". Det er veldig bra at hun er ei glad og positiv jente, men noen ganger kan det bli litt mye. Som leser får man litt en følelse av at toppbloggerne lever i en perfekt hverdag og at vi lesere ikke er gode nok. Jeg savner litt at jeg kan kjenne meg igjen i hverdagsrutiner og tanker, jeg føler noen ganger at hun gjemmer seg bak en fasade. Litt mer personlige tanker og følelser hadde vært med på å gjøre bloggen enda bedre.



Personlig synes jeg bloggen til Eirin Kristiansen er bra. Hun tar bra bilder og skriver gode innlegg, det er det jeg syntes er viktig. Hun virker som ei "vanlig" jente fra Bergen som bare ønsker å dele sine interesser. Likevel kunne jeg ønsket meg litt mer personlige tanker og "realitet", da hadde nok ikke bloggen vært like mye "rosa-blogger" preget.
Blogg har blitt en utrolig stor business som følges og brukes av mange i dagens samfunn. Bloggerne har stor makt, spesielt over ungdom. Fordi det er mye penger å hente på en toppliste blogg, kan man ikke stole 100% på bloggeren. Personen bak bloggen blir kanskje fristet til å reklamere og skrive om produkter, uten å være helt ærlig. Til tross for dette, føler jeg at bloggen til Eirin Kristiansen er en ærlig blogg, men man vet jo aldri helt... Likevel er det andre ting vi lesere blir påvirket av. Ungdommer er ofte litt usikre og blir lett påvirket av kjente personer eller personer de ser opp til. Derfor kan all bloggingen om trening og et sunt kosthold få konsekvenser. Kroppspress, kostholdsplaner og dietter er med på å legge et press på ungdommer.
"Rosa-blogger" kan være misvisende i form av at unge følgere ofte tror at livet er slik det blir fremstilt på bloggen. Man tenker ikke over at bloggen ofte kun representerer noe iscenesatt og at man glemmer det som ligger bak, for en blogger publiserer jo kun det de selv ønsker å vise frem og bli forbundet med!


Kilder:
http://www.side2.no/aktuelt/--jeg-ble-fryst-ut/8501889.html
www.eirinkristiansen.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar